Vantaankoski

Vantaankoski sijaitsee Vantaanlaaksossa, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän  risteyksen läheisyydessä. Siellä vanhan viilatehtaan rauniot ja kuohuva koski luovat viihtyisän kalastusmiljöön.
 
Vantaankoski alkaa Kehä III:sen sillan alta. Koski haarautuu muutamaksi pieneksi virraksi, jotka yhtyvät sittemmin taas yhdeksi pääuomaksi Kuninkaantien sillan alla. Kalaisia paikkoja virtojen kuopissa, jotka ilmenevät tasaisina peileinä. Heti kosken jälkeen on suvanto, jota seuraa noin 100 m pitkä koskipätkä, Mustakoski. Yhteensä koskikalastusaluetta on noin kolmisen sataa metriä.
 
Kummassakin koskessa sekä niiden välisessä suvannossa yli 18-vuotiaat kalastajat tarvitsevat Vantaan kaupungin kalastusluvan. Suvannossa matosyötin käyttö on kielletty, niin kuin koskissakin. Koskien välisessä suvannossa saadaan suuria haukia, jotka saattavat parhaimmillaan painaa jopa 10 kg. Vantaan koskeen istutetaan vuosittain kirjolohia toista tuhatta kiloa vuodessa. Harjus ja paikallinen taimen viihtyvät myös koskessa. Vantaan koskesta saadaan myös nousukaloja, sillä lohet ja taimenet valitsevat syksyisin levähtämispaikakseen Vantaankosken ja Mustakosken syvät kuopat.
 
Vantaankoski on hyvä koko perheen kalastuspaikka. Aivan jokirannassa on parkkipaikka. Rannalle on helppo päästä ja rannalla on paikkoja, joissa lapsetkin voivat turvallisesti perehtyä kalastuksen saloihin. Vantaankoskella pärjää kumisaapas varustein.