Vantaanjoen latvat Riihimäellä

Vantaanjoen ylimmät latvat kulkevat Riihimäen kaupungin läpi. Kalastus latvoilla on haastavaa pienimuotoista jokikalastusta. Lukuisten lähteiden ansiosta veden laatu on hyvä. 
 
Veden vähyys ja sen kirkkaus saavat kalat varovaisiksi ja valikoiviksi vieheiden suhteen, mikä antaa kalastajalle mahdollisuuden mitellä taitojaan. Perhokalastukseen soveltuvia virtoja löytyy Metsäkulmatien varresta joen ylittävän sillan ylä- ja alavirran alueilta. Yksityistä tonttimaata sillan yläpuolisella jokiosuudella tulee kuitenkin karttaa rauhan säilyttämiseksi maanomistajien kanssa. 
 
Muutoin Riihimäen kaupungin alueella oleva jokiosuus on kalastajien käytettävissä.
 
Luvallista mato-ongintaa on mahdollista harjoittaa Peltosaaren V. I. Oksasen kadun sillasta alavirtaan. Sillasta ylävirtaan kalastus on sallittu vain perho- ja uistinvälineillä erillisen luvan hankkineille.
 
Kalasto
 
Saaliin saamisen varmistamiseksi alueelle istutetaan vuosittain 300-400 kg kirjolohia. Harjuksiakin voi alueelta saada.
 
Harjuksen ja kirjolohen lisäksi jokiosuudella asustaa luontainen taimenkanta. Pääosa taimenista on kuitenkin 25-35 cm pituisia kaloja, jotka tulee 40 cm rajoituksen puitteissa päästää takaisin vapauteen. Ne ilahduttavat kalastajaa virkeydellään pienestä koostaan huolimatta. 
 
Mittataimenenkaan saaminen siiman päähän ei ole mahdotonta ⎯ taimenkannan säilyttämiseksi se kuitenkin kannattaa päästää takaisin jokeen. Jokiosuudella noudatetaan taimenen kuturauhoitusta: 10.9. - 15.11.

Kalastusluvat
Riihimäen perhokalastajat