Vantaanjoen latvat Hyvinkäällä

Vantaanjoki tarjoaa monta koskea kalastajille Hyvinkään alueella. Koskien rantamailla lehtomainen koskimaisema antaa kalastajille mahdollisuuden  pienimuotoiseen jokikalastukseen.
 
Osa koskista on muokattu uuteen uskoon. Koskikunnostajan käden jälkeä voi ihastella koskialueilla. Koskia on muutettu niin kalalle kuin kalastajallekin miellyttävämmäksi. 
 
Hyvinkään golfkentän läpi virtaa Myllykoski, joka on ylimmäinen koskista. Golfkentän ja moottoritien välillä on joitakin mietovirtaisia koskipahasia, jotka ovat hyvinkin varteenotettavia kalastajan kannalta.
 
Vanhanmyllynkoski sijaitsee siirtolapuutarha-alueen lähettyvillä, moottoritien yli Läyliäisiin menevän tien pohjoispuolella. Koski on ehkä koskista kalaisin, mutta matalan veden aikaan kalojen löytäminen voi olla haastavaa. Normaaliveden aikaan saalista saattaa tulla mukavastikin, etenkin kosken niska-alueilta.
 
Selvästi pisin Hyvinkään koskista on Kittelänkoski, joka sijaitsee Hyvinkään taajaman eteläpuolella. Kalastajan silmää miellyttävä koski asuttaa pääosin istutettuja kirjolohia.

Vaiveronkoski sijaitsee kauniin Vaiveron myllytilan läheisyydessä (Myllytilantie 34). Alueella on kalastusalueen parkkialue ja infotaulu, josta selviää alueen kalastussäännöt. Kalastusalue alkaa Pohjoisen kehätien sillan yläpuolelta Hämeenlinna-Helsinki moottoritien sillalle asti.
Jokiosuus on onki-, pilkki- ja viehekorttikiellossa.
 
Kalastusalue on noin 2 kilometrin pituinen. Alueelle on luonteenomaista Vaiveronkosken mataluus ja virran kivikkoisuus. Alue soveltuu hyvin sekä kahlaamiseen että rannalla kalastukseen.  Vaiveronkosken jälkeen alkaa golf-kenttä, jolla kalastus on kiellettyä.
Kalastus on sallittua ns. Kulomäentien sillalta aina moottoritielle asti. Joki on kunnostettu ja kivetty, joten lohikalat viihtyvät siellä.
 
Kalasto
Hyvinkään koskien kalastoa pidetään yllä istutustoimin. Tankkiautosta nousseiden kirjolohien ja harjusten lisäksi myös taimen esiintyy runsaslukuisena siellä. Taimenet ovat pääosin alamittaisia.

Kalastusluvat
Kehäkadun TB-huoltamo.
Hyvinkään kaupunki.